I nærheden

Kulturen og historien lige om hjørnet

Hillerød ligger i hjertet af Kongernes Nordsjælland. Hvor end du går hen kan du fornemme Hillerøds historie.

Centralt i byen ligger Frederiksborg Slot med den tilhørende Barokhave. På slottet kan du udover Slotskirken og de gamle stuer se Det Nationalhistoriske Museum, der rummer landets største samling af portrætter.

Hillerød er også en kulturel by, og hvert år flokkes mennesker til blandt andet Jazz i Rosenhaven, New Note Festivalen og de mange teaterforestillinger og koncerter. I Støberihallen og FrederiksborgCentret har pop- og rockmusikken base, mens verdensmusikken har scene i Klaverfabrikken. På  biblioteket, midt i byen, finder du blandt andet skiftende kunstudstillinger i den lange vandrehal.

I 2023 står Favrholm Station klar med adgang til både S-tog og Lokalbanen.

Du kan komme til Favrholm fra København på en halv time. Hvert 10. minut vil der afgå S-tog, og på Frederiksværkbanen vil der afgå 3 tog i timen i hver retning.

Ved stationen bliver der etableret en større pendlerparkeringsplads.

Er du til shopping eller sport?

I nærheden af Favrholm finder du Hillerøds centrum, som emmer af en afslappende atmosfære og et stemningsfuldt og godt handelsliv. På strøget er der spændende mærkevarebutikker, moderne specialbutikker, hyggelige caféer og ikke mindst de prisbelønnede SlotsArkader.

Udover handelslivet kan du på blot 5 min cykle til Sportskilen og FrederiksborgCenteret med mange idrætsfaciliteter.

Der er alt fra svømmehal, badmintonhal, skaterbane, tenniscenter samt baner til beachvolley, streetbasket, fodbold og petanque.

Den nye multihal Royal Stage har plads til lidt over 3000 siddende tilskuere. Multihallen byder på store idræts-, musik- og teaterarrangementer og er den største af sin slags i Nordsjælland.

Campus Nordsjælland

Hver morgen strømmer unge fra hele Nordsjælland til en uddannelsesinstitution i Hillerød. Hillerød er en ledende læringsby, hvor der er gode grundskoler, mange indgange til ungdomsuddannelserne og  mulighed for at læse videre på korte- og mellemlange videregående uddannelser.

Campus Nordsjælland er en uddannelsescampus i Hillerød, som danner ramme om uddannelserne til sygeplejerske, fysioterapeut, pædagog, psykomotorisk terapeut og socialrådgiver.

I Favrholm er naturen en del af din hverdag

I skovene tæt ved Favrholm kan du både gå på opdagelse i fortidens historie og dyrke outdoor livet. Der er med andre ord rig mulighed for, at dig og din familie kan finde plads til ro, fordybelse og udfoldelse.

I St. Dyrehave finder du blandt andet parforcejagtlandskabet som er et UNESCO verdensarvsareal og et 23 km langt mountainbike spor. 

Samtykke

Jeg giver tilladelse til, at borgerrådgiveren kan indhente, videregive og behandle relevante personfølsomme oplysninger elektronisk. Samtykket kan til enhver tid tilbagekaldes. Læs mere om rettigheder efter persondataloven her